Játék

Volt egyszer egy ... Bulletstorm 🎮

#Bulletstorm #Retroworld #Retrospektív
Ne felejts el követni minket mindenhol! 😉
📞 Discord felületünk: discord.gg/BmqhrYuKeZ
🔗 VOD csatornánk: bit.ly/2L1pjiG
😃 Facebook: goo.gl/f3nby4
🎮 Twitch: bit.ly/2Nq2NoS
📷 Instagram: goo.gl/ycJSLF
👍 Itt tudsz támogatni minket: goo.gl/iejUq8

Megjegyzés 

 1. TheUrratha

  TheUrratha

  Napja

  Borzasztó cliffhanger-rel lett vége.10 éve várom Dick Grayson és kedves kis barátai (átmeneti) megmenekülését az escape pod-ból.

 2. TheUrratha

  TheUrratha

  Napja

  Ebben a gyöngyszemben hangzanak el az amerikai angol-ugyan szűkös káromkodási lehetőségeire felépített, de-legszofisztikáltabb és legfantáziadúsabb nyelvi abúzusai!

 3. Bodolóczki Máté

  Bodolóczki Máté

  12 napja

  A kövi Retroworld lehetne a Spore :D

 4. leejordan001

  leejordan001

  19 napja

  14:55 - Az itt elhangzó alapigazságra rácsatlakozva had mondjam el, hogy az egyik legélvezetesebb játékélményt nekem a Stubbs the zombie adta, ami egy halál egyszerű játék, egy flegmatikusan humoros zombival minél több embert kell megölni. Mégis a játékmechanika, a változatos eszközök és a pálya felépítés, ami lehetővé tette ezen eszközök átgondolt módon történő bevetését nálam sok nagy címet kenterbe vert.

 5. peterszfvar

  peterszfvar

  21 napja

  Jól emlékszem arra a kritikára ami a bulletstormról készült. Igazságtalannak tartottam, de lehet, hogy azért, mert számomra ez a játék a szentháromság egyike (a bioshock, dishonored után). Imádom a zenéjét, a játék hangulatát, az atmoszférát, a környezeti elemek elképesztően jól össze vannak rakva. Talán ez volt az egyetlen olyan játék ahol sajnáltam azt, hogy nem lehet szabadon körbejárni a pályát. Soha nem éreztem azt, hogy a bulletstorm több akarna lenni annál, mint ami: egy megyek, lövök, ölök játék, faék egyszerű történettel, kellő lazasággal. Számomra igazi adrenalinbomba volt amikor egyszerre többen támadtak rám és terminátornak éreztem magam amikor egy jól irányzott rúgással felkentem az ellenfelet egy kaktuszra. Ez a képesség az ember igazságérzetének is jót tett, az pedig, hogy ishi személyében volt a játékban egy társ (aki nem sok vizet zavart) adott egy olyan érzést, hogy nem rambo módjára kell egyedül kivégzek egy rakás hordát. A mai napig szívesen játszom ezzel a játékkal és a mai napig nem találtam hozzá hasonlót.

 6. Pítör Parkőr

  Pítör Parkőr

  21 napja

  De imádtam ezt a játékot édes istenem...

 7. Edvárd Gyurics

  Edvárd Gyurics

  22 napja

  Lesz majd a 10. évfordulós Duke Nukem Foreverről is Retroworld??

 8. Dirius1

  Dirius1

  22 napja

  Az utolsó mondataiddal teljesen egyetértek

 9. Martina Nagy

  Martina Nagy

  23 napja

  A Megan is missingről is csinálsz videót? ☺️

 10. I_hate_you_tube_rewind_2019_and_I_dont_like_sand

  I_hate_you_tube_rewind_2019_and_I_dont_like_sand

  24 napja

  Doom, Far Cry nem tripla a? Amúgy jó, ok... relatíve tps-ből több van.

 11. wipeoutpep

  wipeoutpep

  24 napja

  A PS3 , X360 és az azok előtti generációkban pazar játékokat készítettek. Aztán jöttek a barom változások transzvesztita álláspont , buzik , politikai ganaj , félkész játékok , lootbox hegyek , kretén húsvéti tojás vadászat , meg egy vagon szarság , amik kurvára nem kellenek semmilyen játékba. Inkább játszom a régi játékokkal mint az új szarokkal.

 12. Gyümölcs Úr

  Gyümölcs Úr

  24 napja

  Igazad van. Nem csak abban, amit erről a játékról mondtál, hanem abban is, hogy egy egyszerű, de nagyszerű játék többet ér, mint egy csillogó kaki. És pont ezért nem tudok játszani a mai nagy címekkel. Mert túlságosan sok az inger, nincs meg az a nyugi, amit nekem például egy Ac Brotherhood tudott nyújtani, mert nem tudott sokat, de azt nagyon pengén, és ezért tudott berántani. Nem kellett rohanni, nem kellett halomra ölni mindent és mindenkit, nem voltak agyon effektezve a pályák és nem kellett online szarakodni. A ps3/xbox360-as korszakban annyira egyszerűen jó volt játszani. Ezek hiányoztak már az előző generációban is, és a jelenlegiben is.

 13. Fraps224

  Fraps224

  25 napja

  Volt egyszer egy Deus Ex 1

 14. Póker Maci

  Póker Maci

  25 napja

  5:36 mintha a C&C Renegadebe hallottam volna ezt a hangot már

 15. jancsó lászló

  jancsó lászló

  27 napja

  Ilyet szívesen megneznek a Brothers in Arms sorozatról is

 16. Nick Firzen

  Nick Firzen

  27 napja

  Szkááájrííím Na de komolyra fordítva a szót, jó volt ez a játék, kell folytatás!

 17. harcibarack

  harcibarack

  27 napja

  Emlékszem, hogy amikor ez a játék megjelent, túl volt hypeolva. Én is azért szereztem be, mert már elegem volt a CS-ből, meg COD-ból és azt reméltem, hogy majd ez valami hatalmas forradalmi újítást hoz. Annyira azért nem volt nagy durranás. Valóban nem egy megszokott lövöldét kaptunk, annál azért több volt, de akkoriban nem számított kiemelkedően jónak. Viszont azóta eltelt 10 év és bennem is felértékelődött látva a rengeteg hitvány munkát, amit kész játékként nyomtak le a torkunkon. Akkoriban többször rosszul lettem ezen a játékon, annyi elborult, undorító dolog van bennem, vagy annyira intenzív a kameramozgás néhány helyen. Arra viszont, hogy 1 órát leüljek vele játszani egy fárasztó nap után, tökéletes volt. Nem volt egy kiemelkedő játék, de volt benne kreativitás, és látszik hogy a készítők, ha nem is erőltették meg magukat, hoztak egy elfogadható szintet. Ma ezt a szintet is nehezen tudják elérni.

 18. HAVANNABP

  HAVANNABP

  28 napja

  ..éééés magaddal viheted, mert van switchre:)

 19. llAlexCrossll

  llAlexCrossll

  28 napja

  Mindig jó újra átélni a régi retró érzését!

 20. vioolaflag

  vioolaflag

  28 napja

  Szóval azt mondod ma már nem képesek a játékok arra, hogy kötődést alakíts ki a karakterrel? :D Na várd csak meg a Life Is Strange harmadik évadját, úgy falhoz fog vágni, hogy el se hiszed majd :D De egyébként igen, kevés játék képes rá, utoljára talán nálam Days Gone és TLOU2 volt ilyen : )

 21. Márk Rákóczi

  Márk Rákóczi

  28 napja

  Azért az sokat elárul a videójátékipar jelenlegi állapotáról valamint az idő szépítő hátásáról hogy ami akkor 2011ben zoli szavai szerint kifejezeten felelőtlen döntés volt ma már egy üditő szinfolt

 22. FloriBa84

  FloriBa84

  28 napja

  Emlékszem amikor a játék megjelent és én torrentről szedtem le, mert előre láttam, hogy nem igazán fog futni az akkori gépemen. 1080-ban el is döcögött mediumon, és még így is 3* vittem végig, illetve elég sok időt küldtem a kioldott játék modokkal. Aztán karácsonykor láttam a Steam-en, a felújított verziót, Duke Nukemmel és gondoltam miért ne, tegyünk egy próbát. A jelenlegi gépemen sikerült 4k-ban, stabil 60on futtatni, legszebb grafikán és szinte nem hittem a szememnek. A játékélmény teljesen más volt, hiszen vér mindenfele (na jó, azért a busz nem vérzett) és a belek, robbanások, a füst, a törmelék....teljesen új élményt adott. Azóta is rajta van a gépemen és a Far Cry New Dawn, vagy a Borderlands 3 mellett még mindig szívesen térek hozzá vissza pár órára. Szerintem is egy remek játék és örülök, hogy a 10 év elteltével a kritika is pozitívabb ívet kapott.

 23. Viktor Máris

  Viktor Máris

  28 napja

  Nem játszottam annak idején ezzel, mert nem volt olyan jó pc-m, amin futott volna normálisan, később meg már elfelejtődött akkoriban. Egy ideje sokszor eszembe jutott, meg te is szoktad említeni és amúgy szimpatikusnak tűnik, úgyhogy lehet kipróbálom. Fura az Outriders véleményed, mert sehol nem találkoztam még ilyen negatív hozzáállással azzal a játékkal szemben. Sima közepes játék, de eddig csak te hívod bukásnak. Persze mindig értem a véleményed, mert jól kifejted, de ebben az esetben fura nekem, mert olyan, mintha dühből temetnéd azt a játékot és nem állsz nyitottan hozzá, vagyis nem adsz neki több esélyt. Amúgy fura volt ez a mata részeg kifelyezést hallani, valamikor már hallottam tőled és addíg senki mástól nem, mert mindenki a matt részeg kifelyezést használja. Utána néztem és elméletileg a mata cigány nyelven részeget jelent a matt részeg pedig egy szleng ami ebből alakulhatott ki, de a mata részegnek semmi értelme sincs :) Nem kötekedésként, hanem érdekelt, utánanéztem és ez jött ki :)

  • Krisztián Rétfalvi

   Krisztián Rétfalvi

   25 napja

   Egyetértek, csak nézd meg a nemzetközi netsztyeppén pont ugyanúgy tépázzák a címet, és mellesleg nem szabad védeni az ilyen hozzállással fogant játékokat. Teljes árat fizettél érte, megérdemled a jó minőséget vagy legalább annyit, hogy a játék technikai szempontból ne legyen romhalmaz.

  • Fehér Mihály

   Fehér Mihály

   26 napja

   Nézd meg Angry Joe videóját róla például :D

 24. 2rhx

  2rhx

  28 napja

  Ha arról beszélünk, hogy egy halál primitív játék tudja adni a legjobb szórakoztatást, akkor nekem a Binary Domain folyamatos hentelése pont ide tartozik! Nem egy kiemelkedő játék, de én szerettem!

 25. Rick Dalton

  Rick Dalton

  28 napja

  Én valamelyik hónapban újrajátszottam mert megvolt ps plusból. A story és dialógusok nagyon cringe de a gameplay az fasza

 26. NorbeArt

  NorbeArt

  28 napja

  Ennek a játéknak volt HANGULATA.

 27. Döbröntei Ferenc

  Döbröntei Ferenc

  28 napja

  A régi szép idő, mikor még játékok jöttek, nem csak klónok. Hisz most már minden Open World, Craft, loot, farm. Erről szól. Lehurrogtak valahol, mert elmondta, hogy az assassins creed originttől a valhalláig tiszta Witcher fillingem volt. És nemrég oltvastam, hogy Patrice Désilets, az Assassin's Creed 1. és 2. részének rendezője szerint is szégyen amit az új részekkel csinál az ubisoft. Lassan nem lesz különbség a játékok között, csak a történet. :( Amúgy jöhetne valami régi elfeledett játék. PDL Freedom Fighter, The Suffering, vagy a nagy port kavart Solider of Fortune 1. Ezek olyan játékok, amiket imádtam a Max Payne, Half Life, Medal of Hono mellett. De sajna a nagy címek mellett el is tűntek a süllyesztőbe. Pedig a solider of fortune playback activision logóval jött ki a cod 4 megjelenése mellett.

 28. Dávid Fazekas

  Dávid Fazekas

  28 napja

  Érdekes, hogy míg az Outriders az idei megjelenésével is ocsmány, mint a bűn, addig ez a játék 2011 ide vagy-oda remekül néz ki. Ez a különbség visual design és textúra között. Lehet, hogy az Outridersben az utóbbiból több van, de mégis bántja a szememet, ha ránézek...

 29. NOOBCAKE

  NOOBCAKE

  28 napja

  Amúgy nem tudom miért kell videót csinálni egy olyan játékról ami megjelenéskor már kapott videós kritikát tőled. Szerintem sok más játék van amiről nem volt videó és hansonlóan érdekes lenne.

 30. Sandor Gera

  Sandor Gera

  28 napja

  Ja ja ,erre emlékszem,😁 köszi🤗😉

 31. Puroku Junior

  Puroku Junior

  28 napja

  Fable: The Lost Chapters. 2 évente simán előveszem és kipörgetem a mai napig. Vannak összetettebb, szebb, stb játékok, de a hangulata, a játékélménye szerintem a mai napig tökéletes. És azok a zenék... Tényleg nem kell sok egy játéktól ahhoz, hogy imádjam.

 32. Szabolcs Kovács

  Szabolcs Kovács

  28 napja

  Óóóóó, a jó öreg BulletStorm. ^^ Ez volt nekem az utolsó előtti cím, amit rettentően vártam a videójátékok közül anno. Sajnos számomra csalódás volt :/ -> nem volt sz@r, nem is mondom rá, mert nem volt az egyáltalán, csak az a bizonyos "egyszeri" darab - végig vittem egyszer és azóta nem vettem elő újra...kár is érte. Pedig vannak ám pozitívumai, nem is kevés ;) állatira látványos Unreal Engine 3 :D ütős zenék :o Sarrano tábornok szövegei XD az a vonatos pálya *_* és nem tagadom, amíg tartott, azért szépen elszórakoztatott a játékmenet is (a Skillshot-rendszer). :) Van egyfajta trash hangulata is és aláírom ha ez egyeseknek kult-játék, csak egy kicsit nagyobb volt a füstje, mint a lángja...szerintem.

 33. Andor Fazekas

  Andor Fazekas

  28 napja

  Az utolsó mondatban van a mai dolgokkal kapcsolatos lényeg és egyben válasz is mindenre!

 34. Puroku Junior

  Puroku Junior

  28 napja

  Baszki ez a játék tök szép még mai szemmel is. :O

 35. László Hulber

  László Hulber

  28 napja

  Imàdtam Xbox 360 al jàtszodtam ès mèg mindig meg van 😁😁

 36. gergo11989

  gergo11989

  28 napja

  Èn jâtszottam a bulletstorm al dögunalom volt szerintem,nem is volt erőm befejezni,pedig nagyon ritka ez nálam.

  • Zwack86

   Zwack86

   28 napja

   Én 2x vittem végig egymás után mikor megjelent.... és azóta a remasteredet is 1x :) Számomra azóta se jelent meg jobb FPS

 37. KAMUKAZE 99

  KAMUKAZE 99

  28 napja

  Csak én gondoltam mindig úgy erre a játékra mint egy gagyi gears of war copy? 😅

 38. Tom T.

  Tom T.

  28 napja

  Idén Márciusban már előhúztam a Steam könyvtáramból :)

 39. P[]RTA DF

  P[]RTA DF

  28 napja

  Ezt én valahogy mindig szerettem. :) Bejöttek ezek az ugatások is a szereplők közt.

 40. M Web

  M Web

  28 napja

  Hali! Nagyon jó lett, grat! Valamikor készíthetnél egy bemutatót vagy kritikát a Singularity-ről (a játékról nyilván). Ha nem ismered nézd meg, mert nekem nagyon tetszett! És én nagyon szívesen hallgatnám és nézném erről a játékról a kritikát és bemutatót. Kíváncsi lennék a te véleményedre! Ha még nem próbáltad ki, mindenképpen tedd meg! De ha már meg tetted akkor oké. További szép napot! Köszi előre is (ha lesz)!

 41. DOOMFANATIC

  DOOMFANATIC

  28 napja

  Clive Barker féle Jericho mellett a világ második legalulértékeltebb gammája ez. Igazi régisulis lövölde jó dumákkal és még MOST is vállalható látvánnyal. Ha ilyen lenne az átlag FPS, akkor lett volna jogos a lehúzása a maga idejében is.

  • FakeDeath - Gaming and Tech

   FakeDeath - Gaming and Tech

   28 napja

   Akkor azt hittük hogy ilyen lesz.... tévedtünk

 42. Matt Hun

  Matt Hun

  28 napja

  A Brotherhood 2010-es

 43. Mucsaman22

  Mucsaman22

  28 napja

  Pont egy hónapja játszottam végig, mert anno kimaradt. Nem gondoltam volna, hogy ilyen idős.

 44. Elen Werner

  Elen Werner

  28 napja

  Valamiért nekem ez a játék kimaradt eddig. Nagyon köszönöm majd tovább nézem a videót ha kijátszottam...

 45. Evil lordy

  Evil lordy

  28 napja

  Érdekes , hogy retrokritika lett belőle. Annak idején lehúztátok és a nemtetszéseteket adtátok a játékról én pedig nem értettem vele egyet mivel 3 szor is végigtoltam egymás után annyira jól szórakoztam vele. Igaz nem 10 ezerért vettem meg hanem torrent segítségével jutottam hozzá és azután vettem meg hogy akciós lett. Ettől függetlenül nem érzem úgy hogy annyira hanyatlana a videójátékipar , csak a mikrotranzakciós kihívás nélküli játékok népszerűbbek mint "annak idején" . Legjobban az RTS ipar hiányát fájlalom Starcraft2 után 8 évre jött ki egy játék ami RTS és tetszett az pedig a They are Billions ez igen sovány választék Heroes Mihjt And magic széria is befellegzett pedig Ubisoftnál is dől a lé. Valami ajánlókra vágynék az Otherworld től amibe kevésbé híres de mégis nagyszerű játékokat bemutatnának afféle ismeret terjesztő ként. Nem mindíg a legújabb a legjobb ^^

 46. Arnold hejas

  Arnold hejas

  28 napja

  Aha szóval elismered, hogy régen csak úgy élvezetből fikáztad ezt játékot

  • Marcell Horvát

   Marcell Horvát

   28 napja

   Élvezetből? Édes istenem...

  • FakeDeath - Gaming and Tech

   FakeDeath - Gaming and Tech

   28 napja

   Nem élvezetből, hanem a túl sok finom játékhoz képest egy hangyányit gyengébb volt ez, és azt hitte gondolom hogy ez lesz a jövő átlagos gameje...hát tévedett...van ilyen

 47. Péter Császár

  Péter Császár

  28 napja

  Számomra elég megfelelően nyúlsz hozzá ezekhez a "régebi játékokhoz" én személy szerint szívesen megnéznék egy: "Volt egyszer egy .... Binary Domain" videót.

 48. Levente Balogh

  Levente Balogh

  28 napja

  Lesz Retroworld a Homefront játékból?

  • FakeDeath - Gaming and Tech

   FakeDeath - Gaming and Tech

   28 napja

   Első még egész élvezhető volt, emlékszem multiban is milyen fun volt. A másik ilyen fun és anno hihetetlen játékos számú multis game a MAG volt.

 49. Bence Ujj

  Bence Ujj

  29 napja

  Imádtam azokat a 90-es évekre jellemző tesztoszterondús akciófilmes badass dumákat :D

 50. Oreskó László

  Oreskó László

  29 napja

  Nekem is eszembe jutott már, hogy nemcsak RTS, meg kalandjátékok nem jelennek már meg, hanem FPS-ek se. Azaz alig-alig.

 51. Mustár Wasabi

  Mustár Wasabi

  29 napja

  Mr Molnár krisztián a legendás 0

 52. László Nagy

  László Nagy

  29 napja

  Egy több karakteres Doom , de élvezet volt benne hentelni ,de később jött a Borderlands ami ugyan ezt a játékmódot használta .Remélem lassan vége lesz massive multi gamingnek :Battle royale féle borzalmaknak ahol a fejlesztők csinálnak egy nagy mapot és a játékosok elszórakosztatják magukat ( szinte nulla munka= hatalmas bevétel ) nincs történet ,nincs karakter , a fegyvereket meg a pályát meg összedobálják valamelyik motorból ( unreal ,unity ,source).Ja és ami teljesen meglepett ,hogy ami az őrületet elindító Hungers Game nem kapott egy AAA játékot pedig annyi potenciál van a történetben a kolóniák kiterjesztett bejárása , kapitólium bejárása küldetések formájában ,itt a viadal ahol a játékosok tolhatták volna a Battle Royale szarságot ,és kinti játékosok támogathatták volna a küzdő játékosokat ,plusz építkezős és lakberendező rész ,vagy kameraman játékmód stb rengeteg potenciál egy játékban

  • Marcell Horvát

   Marcell Horvát

   28 napja

   Én is így vagyok vele. Én egy multiplayer játékkal sem tudok 2-3 óránál többet játszani. A ráadás az, hogy max 1 hónap után megunom. Ott van például a League of legends. 2 hétig játszottam vele és meguntam. A fanok meg jönnek, hogy "minden kör más"! Kérdem én! Miben? Abban más, hogy más emberekkel játszol. Akik hol csalók hol meg hülyék. Ha szerencséd van kapsz magad mellé normális embereket. Nem tudom, hogy hogyan lehet éveken át egy mapon játszani. Szerintem a multiplayer egy kiváló kifogás a lustaságra, amit sajnos nagyon sokan be is vesznek. Egyre több hiba és f*szság van a videójáték iparban, amin sajnos nem lehet változtatni.

 53. Krumplis tészta salátával.

  Krumplis tészta salátával.

  29 napja

  Valaki tudja a zene címémt a videó végén?

 54. Rise the drake

  Rise the drake

  29 napja

  A Vanquish-ről egy pár szót?

 55. JimmySmog

  JimmySmog

  29 napja

  Kitűnő videó! Nemrég gondoltam rá, hogy be kellene pótolni ezt a játékot, mert jópofa lehet. Nem számítottam rá, hogy ennyire dicséred majd. Arra pedig végképp nem hogy a Bulletstorm kapcsán fogsz érzelmekről beszélni. :D Bár teljesen hidegen hagy az Outriders, én még azért várnék a kijelentéssel, hogy 2021 legrosszabb játéka. Ki tudja milyen borzalmak várnak még ránk.

  • FakeDeath - Gaming and Tech

   FakeDeath - Gaming and Tech

   28 napja

   Majd 10 év múlva jönne a kritika hogy nem is volt olyan rossz, de addigra jó eséllyel nem lesznek szerverei

 56. Papp Márton

  Papp Márton

  29 napja

  Mi az isten törtènt 10 èv alatt a játèk iparral fèlelmetes így visszatekinteni.

  • Papp Márton

   Papp Márton

   27 napja

   @Im bot Mert te aztán minö sèget produkálták a meg szolalásoddal, remek csak nem nekem kellet volna cimezned hanem magdnak. Mén tudsz kulturáltan beszèlgetni csak proszto parasztul, akinek még más a vèlemènye az haljon meg. Az ojan emberektöl mint te már nagyon règota nem várok semmit legkevèsbè èszt a második komenteddel elmondták mindent magadról hogy miként emberis vagy ez egod határtalan neked is hasonló jókívánságokat kívánok mint a miket te osztogatál.

  • Im bot

   Im bot

   27 napja

   @Papp Márton Okos ember vagy mondták már? A játékuk azért AAA kategóriás mert az olyanok mint ti annak tituláljátok viszont ha nem ismernétek el annak akkor mi értelme is van ennek a névnek? Te vagy a vevő te adod a pénzt akkor a faszért fizetsz olyanért ami nemtetszik? Gondolkoztál el valaha is azon hogy miért tűnik egyre kevesebbnek manapság egy AAA cím? Remélem miután megválaszoltad magadnak ezeket a kérdéseket máshogy tekintesz majd remélhetőleg mindenre is. Ja és igen tisztelet na az neked nem jár tőlem azok után amit itt produkáltál szóval sry.

  • Papp Márton

   Papp Márton

   28 napja

   @Im bot Tehát szerinted aki szeretnè hogy a nagy ÁÁÁ-ÁS játèk kèszitö cègek minösèget ajanak ki ès a beharangozott játèkaik ne nyom ják el az indi címek azok dögöljenek meg ? GG ezt úgy mondod mintha te teljesen tisztában lenèl minden cèg minden játèkával ès minden játèkos minden kritikájával ès vágyával. Már neharagudj de ehhez pofátlanul nagy egokel ès mèg te tartod magad normálisnak. Mikor az emberek kb 4-5 ève a ÁÁÁ-ás játèkok közel 80%-ban csalodikb èvröl èvre ès mèg mindig ezek a kiadók fojnak a csapból úgy hogy megsem próbálják kijavítani azt amit elrontottak csak tovább mennek ès kiadnak egy ugyanolyan vagy rosszabb játèkot az baj az nagyon de nagyon nagy baj. De ha mondjuk egy asztalos dolgozna úgy ahogy ök azt az embert már règ kirúgták volna kb 2 hèt után mert egy kokler de szerencsère ez rájuk nem vonatkozik. Èn pl kevès ÁÁÁ-ás játèkal játszom mègis zavar a mostani hejzet plusz 4-5 èv után nem hogy nem javul hanem ugynèzki hogy egyre csak rosszablesz. Ha meg bajod van valakivel èrtelmesen is lehet beszèlgetni ès nem úgy ahogy te.

  • Im bot

   Im bot

   28 napja

   @Marcell Horvát Egy szóval sem mondtam hogy tökéletes a mai világ de mindenki csak a azt hajtogatja hogy jaj AAA ez meg az, nehogy már csak a AAA kategóriát legyetek már képesek értékelni könyörgöm hisz annyi kurva jó dolog van az indie piacon csak körül kellene nézni. Szakadjatok el kicsit AAA-tól és észreveszitek hogy jobbnál jobb dolgok vannak barátságosabb árcédulával.És igen szerintem ha valaki folyamatosan csak a negatív energiát sugároz ki magából akkor inkább halljon meg és ne mérgezzen mást is maga körül akik szeretnék élvezni az életet nekik is könnyebb és nekünk is.

  • Marcell Horvát

   Marcell Horvát

   28 napja

   @Im bot "Sajnálom, hogy máig életben vagy!" Te normális vagy? Már bocs de ha a battleroyale és a szebb grafika már megér neked 26 ezer forintot akkor én téged sajnállak. A AAA kiadók játékai 10-ből 8 alkalommal egy fantáziátlan szutyok. Semmi mást nem tudnak mint lopni az indie fejlesztőktől az ötleteket és ahogy Zoly mondta beárazni a terméket. Na ez fejlődés! Csak nem pozitív irányban.

 57. Pèter Kovàcs

  Pèter Kovàcs

  29 napja

  Érdekes hogy 10 évvel ez előtt milyen minőségi játékok jöttek ki, most meg egymást érik a szarabbnál szarabb címek

  • Pèter Kovàcs

   Pèter Kovàcs

   29 napja

   @Oreskó László na ez jogos!😀

  • Oreskó László

   Oreskó László

   29 napja

   10 éve is ezt mondták...

 58. Deltoros1000

  Deltoros1000

  29 napja

  AAA FPS eltűnt... hát igen, talán a DOOM ETERNAL-t kivéve nincs értékelhető a piacon

  • vcarter86

   vcarter86

   25 napja

   @kalmix88 Na sikerült ismét ideböfögnöd valami "értelmes" konteót, gratulálok! Most már andalogj tovább!

  • kalmix88

   kalmix88

   25 napja

   @vcarter86 Jóságos ég, milyen lassú vagyok... munka közben nehéz észrevenni a "jeleket"! Szóval arra jutottam, hogy még elolvasni is kár, ezt a merhetetlen szócséplést, ami belőled ömlik és kommentárként csúfolnak. Ész érvekkel dobálozól, holott már az alapfelállás is banális, csak direkt leplezed, meg csúsztatod a dolgokat, hogy tovább paszírozhassuk a szart. Ha csak azért keveredtél volna ide, hogy megosszad tapasztalataidat eme fenséges VR élményről, akkor biztos nem egy DOOM-os megjegyzéshez szúrod be válaszként, hanem közvetlenül a videó alá pötyögted volna észrevételeid. Ám, az utóbbi órák eseményei nagyon árulkodóak: te mohón vártad a reakciót, cseppet sem ide illő megjegyzésedre, hogy magas lóról letorkolhasd a válaszadót. Mindebből csak arra tudok következtetni, hogy bármilyen visszafogodt vagy modoros megjegyzést is tettem volna, biztosan hasonló stílusú, benzingőzös válasz-hurrikán fogadott volna, a helyi portások és házmesterek szövetségének megbízottjától, a deviáns viselkedésem miatt. Persze nyilván nem nekem szántad ezeket a kéretlen sorokat, csak az eredeti hozzászóló reakció nélkül hagyta a dolgot, és így sajnos én lettem az áldozatod. Sok féle bolonddal találkoztam már ezen a platformon és bevallom, elég kínos, hogy besétáltam a csapdádba. Nem akartam etetni a trollt. Sajnálatos félreértés ez az egész. Az Otherworld szíves elnézéséért esedezem, amiért mégis troll-etetésre vetemedtem! :(

  • vcarter86

   vcarter86

   25 napja

   @kalmix88 @kalmix88 Úristen ez a mondat kb mindent elmond rólad: "Egyáltalán miféle érettségről árulkodik az, hogy ide jársz vitázni?" Szerintem ezt a mondatot így ahogy van gondold át, mert sajnos ebből olyan értelem süt amit neked kéne még emésztgetned. De az eddigiek alapján sajnos úgy látom olyan szinten vagy hogy muszáj szájba rágnom. Egyrészt ha fel is lehetne róni ezt rám hogy itt vitázom ne feledd te épp ugyanezt csinálod. De egyébként meg ez is csak egy vélemény a te véleményed hogy vitázni itt szerinted nem lehet ettől még nem lesz ez a véleményed egy egyetemes igazság. Vitázni lehet bármilyen felületen ha van hozzá értelmes partner. De kérlek tarts egy tanfolyamot te például hova jársz vitázni? Mert most épp nem ezt csinálod ugye? :D "Egyáltalán miért kell személyes sértésként kezelni a dolgot? Te magad vagy a játék?" Erre válaszként csak magamtól idézek: "Erre te úgy kezded h ne rohogtess. Ráadásul ennek a megjegyzésednek az éle inkább rajtam csattant jobban mintsem a játékon." De mivel jól láthatóan még mindig gondjaid vannak a szövegértéssel, ezért fordítok a "ne röhögtess" megjegyzésed az én véleményemre adott reakciód tehát rám irányul leginkább nem a játékra. Konkrétan egy olyan szófordulat, amit akkor használunk, amikor a másik ember véleményét megmosolyogjuk, ezáltal éreztetve vele naiv tudatlan akár egyenesen debil mivoltát, hogy ilyen hülyeséget tudott mondani. Igen ennél jobb lett volna ha a játékról írsz, mert abban igazad van, hogy nem vagyok én a játék, de a véleményem viszont én vagyok, te pedig a véleményemen vihogtál egy jót a játék csak az eszköz volt a kontextusban. És igen azóta főleg én személyeskedek, de mivel alapból te kezdted és azóta kb csak a cinikusságra váltottál, miközben a szövegértelmezéseiddel folyamatosan bizonyítod, hogy milyen buta vagy ezért cseppet se bánom hogy személyeskedek. Mivel a vitakultúrád szintje elég alacsony ezért én se erőlködök mert nem érdemelsz többet. Én toltam túl a biciklit? Ahelyett hogy felvállalnád hogy bunkóztál az első hozzászólásodban, még most is te támadsz azzal hogy túlreagáltam. Hát akkor tudod mit? Te meg akkor menj a picsába! Persze én se bántásból írom úgyh nehogy túlreagáld. Komolyan mondom vagy magadnak is hazudsz vagy hihetetlen buta vagy aki nem tudja a szavak jelentését se. Szerintem is mostmár haladhatnál tovább boldogíts mást a faszságaiddal. "És persze tudom én vagyok a beteg, meg menjek el orvoshoz...." Spórold meg magadnak a felesleges köröket, inkább leírtam helyetted. Normális érveid amúgy sincsenek. Na most már takarodhatsz.

  • kalmix88

   kalmix88

   25 napja

   ​@vcarter86 Semmi személyeskedés nem volt, de azt hiszem kettőnk közül te toltad túl ezt a biciklit. Hidd el, nagyon sokan kérkednem még manapság is azzal, mennyire tudatlanok. Még büszkék is rá! Szóval neked is jobb, hogy rákerestem, mert biztos jól felbasztalak volna, ha annyit írok rá, hogy "nevesincs" vagy "ki hallott már erről?" Kár ekkora feneket keríteni ennek. Egyáltalán miért kell személyes sértésként kezelni a dolgot? Te magad vagy a játék? Ennyire tartod magad? Vagy egyenértékű vagy a legépelt szavaiddal? Egyáltalán miféle érettségről árulkodik az, hogy ide jársz vitázni? Na, haladjuk!

  • vcarter86

   vcarter86

   25 napja

   @kalmix88 @kalmix88 Na most nem mobilról vagyok így még kedvem támadt kifejteni valamit. "A WD fejlesztője....," tudod az internetet én is fel tudom csapni, de mit érsz azzal hogy magyarázod itt a cégek bizonyítványát, múltját? Én a játékról beszélek, igen tudom, hogy mi az, hogy indie és mi az, hogy AAA játék, te viszont a legelső hozzászólásomat nem tudod értelmezni, hogy attól, hogy nem AAA játék a többi VR játékhoz képest annak érződik sőt elég sok flatscreen/sima játékhoz képest is mind hosszában és kivitelezésében és ezt elég nagy tapasztalatra tudom alapozni. Azt se állítottam sehol hogy a Doom Eternal ne lenne jó példa, tehát nem értem ezt a "szerintem jó ellenpélda volt Deltoros...., mivel...." magyarázkodást. Mit kell ezen magyarázni? Én se mondtam, hogy rossz játék lenne, hanem az ellen vitatkoztam, hogy azt kivéve nincs értékelhető fps a piacon. Máskor talán értelmezd a szöveget mielőtt írsz, mert hihetetlen, amit csinálsz legalább 2-3 félreértelmezésed van, ami vagy valós vagy szándékos, ezt csak te tudhatod. De ez a "bocsánat hogy mertem tolakodni a CoD-al", mikor te is jól tudod, hogy nem a megemlítése volt a probléma (hiszen még én is leírtam, hogy jó visszhangja volt), hanem a mód ahogy kifejezted magad, illetve az hogy úgy hasonlítasz játékokat, hogy ki se próbáltad őket, vagy nem tudod csak megint a szövegértelmezésed hiányosságait látom? A ne röhögtess megjegyzéseidet máskor meg talán tartsd meg magadnak ha ráadásul olyan játékokat hasonlítasz egymáshoz amikkel nem is játszottál. Az intelligenciádat meg azzal nem fogod tudni legitimálni hogy felcsapod az internetet és leírod a cégek múltját előadván hogy te mennyire vagy informált közben meg 2 perc alatt rákeres erre bárki azzal kéne talán bizonyítanod, hogy érett vagy egy vitára/beszélgetésre, hogy nem követsz el szövegértelmezéseket és nem személyeskedéssel kezded az első hozzászólásodat. Utána meg ha rád szólnak, hogy kicsit talán vissza kéne venned, akkor meg nem mész át cinikusba.

 59. F3R3NC PS3NKÓ

  F3R3NC PS3NKÓ

  29 napja

  Amikor először játszottam vele az volt az első benyomásom hogy eszméletlenül király zenéje van a menünek. Ráadásul nem is volt egy rossz játék számomra. Méghozzá pont az OW kritika miatt játszottam ki.

 60. Roland Moldovanyi

  Roland Moldovanyi

  29 napja

  Bullerstrom kurva jó játék sokan nem ismerik de az egyik kedvenc játékom 😎💯

 61. Csaba Tátrai

  Csaba Tátrai

  29 napja

  Az érzés, amikor retroworld videót adtok ki egy játékról, az emlékeimben meg úgy él az eredeti bemutató is, mintha két hete láttam volna. :,D

 62. Urbán Dávid

  Urbán Dávid

  29 napja

  Én azt mondom most már ne is jelenjen meg új rész mert kb az olyan is lenne a mai PC világban. + minden nyugati játék női karaktere úgy néz ki mint egy tranny. Japán játékok még tudnak normális jól kinéző női karaktereket csinálni. Amcsi játékokban meg marad az ilyen Abby a last of usból aki inkább pali meg az unalomig ismételt afrohajú fekete gettó kurv@. A játékot anno megjelenéskor kijászottam és oltári élmény volt. El is felejtettem, hogy milyen szórakoztató.

 63. The Bandi

  The Bandi

  29 napja

  Manapság Open World TPS játék a piac 95%-a RPG elemekkel. Az FPs műfaj meg visszaszorult a Multiplayer shooter ökörködésre.

 64. Rendes Zsolt

  Rendes Zsolt

  29 napja

  Mekkora játék ez a mai napig! Elő is veszem ezredjére. :) Amúgy 100 százalékosan egyet értek a "kritikával", ilyen játékok ma már nem jönnek sajnos. (ok a DOOM Eternal volt tavaly, de az már annyira frusztrálóan nehéz és túlpörgetett tudott lenni, hogy nem szórakoztatott, hanem lazán felb*szott :) )

 65. Így Aztán

  Így Aztán

  29 napja

  Én nem vagyok nagy efffffpé esssss rajongó,de az nagyon tetszett régen.

 66. End harcos

  End harcos

  29 napja

  A következö retroworld akkár a payday 2 is lehetne.Szerindtem még a mikrotranzakciók és a rengeteg dlc-ék elennére is egy élvezhetö játék de kiváncsi lennék hogy mi lenne a mostani véleményed a játékrol.

 67. The Dreamshake

  The Dreamshake

  29 napja

  Most csak én nem találom, vagy nincs OW bemutató a Tarkovról? :O

  • Trooper ODST

   Trooper ODST

   28 napja

   Azt csak a Kalasok miatt nagyon birom

 68. Marcell Kirchknopf

  Marcell Kirchknopf

  29 napja

  Iszonyatosan érdekes az a tendencia ami az OW-n megy. A régen lehúzott játékokból lesznek az etalonok a mai játékokról pedig olyan képet fest, mintha semmit nem érne az egész piac. Azért érdekes, mert a régi videók alapján a 10 éve uralkodó piacról vélekedtél ugyanígy. Ezt én azzal magyaráznám, hogy te egy ilyen "romlás kultuszt" szeretnél vizionálni magadnak, és mindig az aktuális kor szüleményeit tartod álságosnak a múltat pedig magasztosnak, hogy ezzel is önigazold magad. Ez csak az én meglátásom, de elgondolkodtató, hogy milyen mértékben képes vagy megváltoztatni a véleményedet régi elemzésekről (nem először). Lehet nincs igazam, de elképzelhető, hogy van benned valami hatalmas frusztráltság a jelenkor iránt és ezért igyekszel takarózni a múlttal. Várom 10 év múlva az outriders retroworldöt, biztosan remek játéknak fogod akkorra látni🙄.

  • Oreskó László

   Oreskó László

   28 napja

   @Otherworld 90-es években is volt rá példa, hogy félkész játékot adtak ki. Pl. Dark Sun.

  • Marcell Kirchknopf

   Marcell Kirchknopf

   29 napja

   @Otherworld Teljesen érthető amit mondasz. Én magam a ps1 korszakában kezdtem gamer életemet és azóta lelkesen várom az új játékokat. Én is érzem, hogy régebben talán egy kicsit kevesebbszer érezhettük,hogy a kiadóknak csak a pénzünk kell a figyelmünk és a rajongasunk kevésbé. Sajnos én is érzem, hogy nehezebb megtalálni az értékes címeket. Igazából a kommentem arra irányúlt, hogy számomra azok a játékok, amik régen szarok voltak (pl nekem ilyen játékok voltak a: half life, fifa, halo) azokat ma is gyengének tartom, hiába telt el egy csomó idő. Én arra voltam kiváncsi, hogyan volt képes a véleményed 180°-os fordulatot venni bizonyos címek esetén. A kommentedből erre választ kaptam és bár értem miért érzel így én még sem tudok ezzel teljesen azonosúlni. De köszönöm, hogy lefolytathattunk egy értelmes mini vitát itt a kommentek közt😊.

  • János Völfinger

   János Völfinger

   29 napja

   Ennek egész egyszerűen az az oka hogy a jelenlegi játékipar egészen borzasztó. Egy olyan pénzéhség és mindenkit igénytelen idiótának néző felfogás jellemzi ami akkoriban még nem volt divat.

  • Otherworld

   Otherworld

   29 napja

   Nem tagadom, hogy nyilván én is sokat változtam, butaság lenne az ellenkezőjét állítani. Ugyanakkor váltig hiszem, hogy a játékipar 10 évvel ezelőtt önmagát sokkal egyszerűbb volt szeretni, mint azt ami most lett és ennek most semmi köze a videojátékokhoz. Nem voltak ilyen kellemetlenül átlátszó haszonszerzési praktikák (lootbox, roadmap, mikrotranzakció, stb), nem zajlott ilyen tételben arcpirító kommunikáció a nyilvánosság felé (Naughty Dog, CDPR, Bend Studio, stb) és fel nem merült volna akkor, hogy érdemi exclusive játékok nélkül rajtol el egy konzolgeneráció. Igen, játékosként az az időszak egy sokkal könnyebben azonosulható periódus volt. Fel nem merült, hogy az egy különleges éra, hiszen azt hittük sokan, hogy ez a normális. Ehhez képest most itt vagyunk 2021 áprilisában, hat hónappal az úgynevezett nextgen korszakban és azt hazudjuk magunknak, hogy régen is cross-gen címek jöttek ebben az időszakban, holott csak Xboxra volt nekünk megjelenéskor Dead Rising 3, Ryse, vagy Forza 5. PS4-re Killzone: Shadow Fall, Knack, v. a Resogun (utóbbi később vesztette el az exkluzivitását). Ezek nem pusztán launch címként érdekesek, de most, április végén a két next-gen konzolra összesen nincs fele ennyi next-gen játékunk sem. És semmi sem garantálja, hogy idén megjelenik akár a Halo, akár a Horizon, pedig ezek azok amik esetleg, talán még menthetnék az összképet. És ez szomorú. Van bennem is egy kis asylum hatása ezeknek a Retroworld játékoknak. Jó érzés visszamenni abba a korszakba, amikor például ha kiadtak egy játékot az késznek volt tekinthető. Ma például nem tudnám megmondani mit jelent az, hogy egy játék aranylemezre került, mert azt biztos nem, hogy elkészült...

  • Marcell Kirchknopf

   Marcell Kirchknopf

   29 napja

   @Otherworld Köszönöm a választ. De akkor ez alapján helyesen szürhetem le azt a következtetést,hogy a retroworld azért festenek ilyen pozitív képet, mert a mai piaccal nem tudsz azonosulni?

 69. Kristóf Farkas

  Kristóf Farkas

  29 napja

  Legyen Limbo vagy League of Legends Retroworld

 70. zoltán nyíri

  zoltán nyíri

  29 napja

  Dark souls 1 retroword már ki járna a népnek srácok!

  • Dávid Izsák

   Dávid Izsák

   28 napja

   @Ruszó András Lestat még akkor láttam, amikor kiadták. Emellett nem hiszem, hogy médiahack lett volna, mert a később jött Bloodborne bemutatójából nem ez érződött. Vagy úgy kéne a teljes képre tekinteni, hogy akkor a BB meg nem tetszett neki?

  • Oreskó László

   Oreskó László

   29 napja

   @Ruszó András Lestat Pocskondiázta, mert nem értette?

  • Ruszó András Lestat

   Ruszó András Lestat

   29 napja

   Master troll :)

  • Ruszó András Lestat

   Ruszó András Lestat

   29 napja

   @Dávid Izsák keresd meg az eredeti Dark Souls kritikát SaS-tól, és rájössz. Pár helyen van belőle reupload.

  • Dávid Izsák

   Dávid Izsák

   29 napja

   Minek? A 3. részről Shirin anno csinált egy olyan zseni bemutatót, amit bármelyik rész alá be lehetne ollózni. :)

 71. Csávesz Csöves

  Csávesz Csöves

  29 napja

  A következő Retroworld akár lehetne a Swat sorozatról is.

 72. Soma Tóth

  Soma Tóth

  29 napja

  Nem értem miért kell a politikai korrektséget negatívan beállítani. Az oké hogy a szélsőségek rosszak de a politikai korrektség szándékára szerintem nyitottnak kéne lennünk. Persze abban is biztos vagyok hogy nem a kommentek között fog rájönni bárki is

  • Soma Tóth

   Soma Tóth

   28 napja

   @Marcell Horvát hát igen miért nem vállalják fel? Megjelenéskor kellett volna arra gondolni nem pedig utána foltozni.

  • Marcell Horvát

   Marcell Horvát

   28 napja

   Azért amikor ez már odáig fajul, hogy az EA a Mass Effect játékoknak a kamera SZÖGEIT megváltoztatja csak mert szűk ruha van a nőkön... Csak én gondolom, hogy ez túlzás?

  • FakeDeath - Gaming and Tech

   FakeDeath - Gaming and Tech

   28 napja

   Maga a politikai korrektség jó dolog is lehetne, de most már túl van tolva ahogy a szélsőségek is. Jelenleg ezt a 2 pólusú világot éljük. Igazából az a gáz hogy a szürke zónát próbálják halványítani...

 73. Szinkron Güzü

  Szinkron Güzü

  29 napja

  Az utolsó gondolatmenet arra emlékeztetett engem, amikor először játszottam a Painkiller-el. Semmi új, semmi különleges hatás, csak menni és csinálni, és ha tetszik, akkor megérte. Imádtam a Bulletstormot. Merném rátenni az akcióvígjáték kategóriát ha filmről lenne szó. És bármilyen bárgyú legyen is egy játék, akár narráció nélkül, mint anno a Doom (93) vagy a Quake (96), ezeknek a játékok adnak mégis olyan érzéseket, amit örülnéknk, ha a való életben is a kétely legkisebb jelenléte nékül éreznénk. Nincs reménytelenség, minden megcsinálható akár egyedül is, nincs lehetetlen, csak törekvés előre, ahogy az akadályokat és falakat gyűrünk magunk alá egymás után a cél felé. Ezt jelentette nekem anno a Doom, a Quake, a Duke Nukem, Shadow Warrior, Blood, Heretic, Hexen, RTCW, Painkiller stb., és a mai napig érzem ezt játékokban, mint az új Doom-ok, a Bulletstorm, a remake-elt Wolfenstein stb. Köszönöm ezt a videót, és ha ez eljut hozzátok is srácok, akkor köszönöm, hogy megoszthattam ezt a gondolatot veletek, ha olvassátok!

 74. Sugar Daddy

  Sugar Daddy

  29 napja

  A FEAR szerintetek megérdemel egy retroworldöt?

  • Sugar Daddy

   Sugar Daddy

   29 napja

   @Otherworld AH! Bocs ezt benéztem :D

  • Otherworld

   Otherworld

   29 napja

   Szerintem igen: hubuild.info/cycle/vide/qtrOnJ1zr6N_lNA

 75. Károly Nagy

  Károly Nagy

  29 napja

  én a pisztolyt nagyon imádtam, kb azzal játszottam végig a játékot. a másodlagos tüzelése nagyon fun :D

 76. Kartal Tóth

  Kartal Tóth

  29 napja

  Miért készült ebből egy retro, ha már volt róla kritika?

  • Marcell Horvát

   Marcell Horvát

   28 napja

   Én ehhez a témához már csak annyit tehetek hozzá, hogy... Miért ne?

  • Kristóf Tóth

   Kristóf Tóth

   29 napja

   @Kartal Tóth a kettő nem ugyanaz. Frissen kiadott jàtékról, és 10 év tàvlatàból visszatekintett ugyanarról a jàtékról bizony különbözhet egy ember véleménye, mint ahogy ki is derül, ha végignézed a videót.👍

  • Kartal Tóth

   Kartal Tóth

   29 napja

   @Heg mert fölösleges

  • Heg

   Heg

   29 napja

   Az miért lenne kizáró ok?

 77. DynamiteDuo

  DynamiteDuo

  29 napja

  14:49 De, valójában így van. Pontosan így. Hiszen magad vázoltad fel Zoli az ezt megelőző tizenöt percben, hogy amikor a maga erős mezőnyében megjelent, és az ingerküszöböd magasan volt, nem tudtad az értékének megfelelően kezelni ezt a játékot. Most, amikor a szűkös hónapokban, a csorbult játékmegjelenések koplalásában alább ereszkedett az ingerküszöböd, már teljesen más fényt kap ugyanez a cím. Épp azt mutattad tehát be, hogy de. A túltelítettség mennyire számít. Jóllakottan válogatasz és piszkálgatsz, éhesen kiélvezve minden falatot habzsolsz. Ez az emberi természet. Nem csupán ebben. Minden más hasonló területen is.

  • vcarter86

   vcarter86

   28 napja

   Nem is érthetnék jobban egyet, ráadásul milyen véletlen hogy csak a VR-t és a Ray tracinget dobja be pont azt a kettőt amiért nincs oda mindezt gúnyos hangnemben és nem úgy mondja hogy "nem FELTÉTLENÜL kell" hanem "annyira nem kell". Zoly, azért még kiemelhettél volna mást is hogy ne legyél ennyire átlátszó, mondjuk, hogy nem kell 4k, sőt igazából totál elég a pixel art grafika, ha az animációk darabosak az se baj stb.stb. Mielőtt félreértesz én egyetértek egyébként ezzel, hogy nem feltétlenül kellenek ezek ahhoz, hogy jó legyen egy játék, mai napig játszok én is pixel art-okkal is, sőt még némelyik játék úgy is baromi szórakoztató hogy nincs hozzá jó történet, narratíva vagy bármi. Csak amikor máskor meg el vagy ájulva hogy WOW a TLOU2-ben mindent is hogy kidolgoztak meg megemlíted a ebben videóban is, hogy a bulletstorm grafikailag milyen gyönyörű és alig fogott rajta az idő, akkor egyrészt már azért magad ellen beszélsz, másrészt meg hogy úgy általában más dologba nem tudsz belerúgni csak mindig az RT-be és a VR-ba akkor az már rohadt visszatetsző! Miért kell állandóan ezt negatív formában feltüntetni? Tudjuk jól már ezer éve hogy te nem szereted és nem is akarlak ebben megváltoztatni, nem kell mindenben egyetértsünk, én így is tudnálak szívesen hallgatni, de egy kicsit te is lehetnél azokra tekintettel, akiknek meg tetszik az RT vagy nagyon bejön a VR. Hidd el kurvára nem jó hallgatni ezt, hogy kb már minden 3-4. videóban a szádra veszed, mert azért sokkal megosztóbb dologról van szó. Ahhoz képest hogy neked nem tetszik meg nem érdekel jobban foglalkozol vele mint m, akiknek tetszik. Én nem szeretem a focit, de azért abból jövök egy példával. Ez olyan mintha te azt mondanád, hogy Ronaldo jobb mint Messi én meg nem értenék egyet veled, oké elfogadjuk egymás véleményét semmi probléma, de utána ahelyett, hogy te is tiszteletben tartanád az én véleményemet inkább folyamatosan negatívan nyilvánulsz meg Messiről. Ha én nem dörgölöm az orrod alá állandóan, hogy Ronaldo miben rosszabb akkor kérlek te se húzd le az én favoritomat. Én szívesen nézlek továbbra is még arra se kérlek hogy legyél politikailag korrekt mert nem az zavar hogy gúnyosan kígyót békát köpködsz a VR-ra és az RT-re, mert még ezt is el tudom fogadni úgy hogy én pont az ellenkezőjét gondolom mint te. Nekem a mennyiséggel van bajom, ne hallgassam már ezt ennyiszer. És nem, az nem megoldás, hogy akkor ne nézzelek téged, mert én szerettem a videóidat és mai napig szeretem csak mostanában elég sokszor mérgezed meg ezzel, ne sulykold már ezt ennyire. Már azzal is kiegyeznék ha csak havonta egyszer hallanám ezt tőled.

  • Marcell Horvát

   Marcell Horvát

   28 napja

   Továbbra sem értem mi a probléma ezekkel a kritikákkal...

 78. Beta880408

  Beta880408

  29 napja

  Szerinted az ev legroszabb jateka lesz , mert az elso napon csatlakoztal amikor nem voltak szerverek lol. ( Outriders) ... nem nagyon latom ezt az evet erosnek felhozatalban , nehogy kicsit ragyurjanak a fejlesztok es kihozzak az ev vegen az ev jatekanak...

  • Beta880408

   Beta880408

   28 napja

   @Marcell Horvát Ebben igazad van.

  • Marcell Horvát

   Marcell Horvát

   28 napja

   Voltak szerverek csak nem működtek. A kettő nem ugyan az.

 79. CesareMD

  CesareMD

  29 napja

  Gratulálok Zoly, szép munka! Most esett le nekem, h miért nézem a csatornadat, lassan 14 éve. Nagyon tetszik, h vetted a fáradságot, újra elő vetted ezt a játékot. Az még jobban tetszik, hogy bemered vállalni, hogy "gyerekek tévedtem, ez igen is egy jó játék" (nézetek el nekem, hogy nem emlékszem egy 10 éves kritikára, de úgy emlékszem, negatív szájízze volt a dolognak) Szóval csak így tovább, remek kritika! ☺️

  • Farkas Károly

   Farkas Károly

   19 napja

   Nem nehéz megtippelni, Zolinak NINCS pozitív kritikája. A legjobb filmeket/játékokat is minimum egy kicsit úgy elküldi melegebb éghajlatra hogy csak na.

  • Marcell Pacskó

   Marcell Pacskó

   25 napja

   @HUNCSA1 Itt lehet, de rengeteg olyan játékról van videó ami például 2008.. Fellelhető például a GTA 4 is valaki csatornáján aki feltette, amit ugyanúgy Zoly készített. Szerintem igenis megy már ez 13-14 éve, csak eleinte lehet más platformont ment, és ide csak 2010-től csatlakoztak. Ha már 2008, Far Cry 2 bemutató is készült ami ide is felkerült pedig az nem 2010-es cím!

  • CesareMD

   CesareMD

   25 napja

   Neee srácok, ne a számokon rugózzatok. Ne ez legyen a mentalitás. Egyrészt 2007 óta játszok komolyabban videojátékokkal. Az akkori gamestar, gamekapocs, pcguru mellett az otherworldöt is követtem. Akkoriban, mindegyik előbb említett mediumnak volt saját honlapja. Nem nagyon használtak youtubeot, inkább saját noname lejátszót használtak, +volt írásos élménybeszámolójuk. Én úgy emlékszem, h már előtte is volt otherworld, de megnem mondom, mióta léteznek. Most hirtelen keresgélés után megtalaltam Zoly GTA IV-es kritikáját, ami 2008as játék. Emlékszem, azt egyből a "premier" idején láttam (akkor csak 13 év...) Másodszor meg remélem belátjátok, h ez idő alatt össze folynak a pillanatok, nem emlékszem minden percére. Nem ezen volt a hangsúly, hanem, h régóta követem...még ha nem is én subcribeoltam elsőnek a youtube-os csatornájukra.. :)

  • HUNCSA1

   HUNCSA1

   27 napja

   Csatlakozás dátuma: 2010. aug. 31. 14 év nem jön ki.

  • Richárd Kalina

   Richárd Kalina

   27 napja

   11 éves a csatorna, A többivel egyet értek.👍

 80. Rogozsán Konrád

  Rogozsán Konrád

  29 napja

  In memory of Waggleton P. Tallylicker.

 81. DynamiteDuo

  DynamiteDuo

  29 napja

  07:20 Én azt a konklúziót szűröm le, hogy a játékok látványa több mint 10 éve már nem nagyon változik. Alig lehet megsaccolni ebben az időtávban, melyik cím akár csak hozzávetőlegesen mennyi idős. Mennyi különbség van egy Max Payne 3 (2012) és egy mai, 2021-es videójáték grafikai színvonala között? Na és mennyi volt az első (2001) és második (2003) között...? A 2008-as Brothers in Arms: Hell's Highway is simán kiadható cím lenne ma. És nem azért, mert akkor annyi egyedülálló és kiugró lett. Hanem mert a játékfejlesztés grafikai része befagyott. Nincs nagyon hova vinni már hosszú ideje. Ez nem a régi címek - mint ez a videóban említetté is - érdeme. Hanem a játékfejlesztés látványt érintő (de tartalmi tekintetben is vett) elakadtságának szemléltetője.

  • DynamiteDuo

   DynamiteDuo

   29 napja

   Csak két észrevétel: "Mondjuk a CDPR es a Witcher 3 ilyen szempontbol pont nem jo pelda (mindamellett, hogy az egyik kedvenc jatekom), mert a lengyel allam tobb tamogatast, adokedvezmenyt stb. is adott a cegnek." Na igen, de nem is egy akkora cég, mint az EA, az Activision, a Ubisoft, vagy a Nintendo. Ezen felsoroltak jóval hatalmasabb tőkével, és nagyobb piaci szereppel - eredendően ezzel nagyon profittal - megtehenék állami mankó nélkül. Egy induló vállalkozásnak szüksége van a segédtőkére. "40p cutscene utan 15 percet jatszol, majd ujabb fel ora cutscene. A cutscenek nagyon jok, jo a storyja, a gameplay viszont 0. Szoval inkabb egy sorozat, mintsem jatek." Valóban. Ez azonban senkit nem szabad meglepjen, aki ismeri Kodzsima játékait. Mind ilyen.

  • Papp Mate

   Papp Mate

   29 napja

   ​@DynamiteDuo Mondjuk a CDPR es a Witcher 3 ilyen szempontbol pont nem jo pelda (mindamellett, hogy az egyik kedvenc jatekom), mert a lengyel allam tobb tamogatast, adokedvezmenyt stb. is adott a cegnek. Hasonloan, mint itthon mondjuk a foci (csak ott fel is mutattak belole vmit). A Cyberpunkot en szemely szerint elveztem es tetszett, lathatoan raktak bele munkat, de az is lathato hogy felkeszen kellett kiadjak, valszeg kiadoi/management nyomas vegett. PCn alapjaraton amugy jol ment, a side questek kurvajok voltak, jo story volt, kb 100 orat abba is siman beleraktam, de nem egy Witcher 3, hogy akar 2-3x is ujra vegigtolnam. Ezzel szemben az altalad felemlegetett DS szerintem borzalmas (par orat toltam csak), szimplan amiatt, mert nem jatek. 40p cutscene utan 15 percet jatszol, majd ujabb fel ora cutscene. A cutscenek nagyon jok, jo a storyja, a gameplay viszont 0. Szoval inkabb egy sorozat, mintsem jatek. Bar ez Kojima vedjegye is. Az arak pedig varhatoak voltak, hogy emelkedni fognak, hosszu ideig nem valtoztattak rajta. Szamomra mondjuk sose az arcedula volt a lenyeg, hanem hogy ezert mit kapsz. Ha 100 euros a jatek, de kapsz erte egy 50+ ora szorakozast (ne adj isten egy witcher 3-at vagy egy Divinity Orinigal Sins 2-t), pont nem izgat. A gond akkor van, ha a 60-80-100 euros cedulahoz tarsul egy 10 oras story, vagy egy szimpla copy paste (rad nezek Ubisoft es EA).

  • Globál Selejt

   Globál Selejt

   29 napja

   @DynamiteDuo A jatékok látványa igenis nagyon sokat változott 10 év alatt. Sokkal szebb játékok készülhetnének csak sajnos ez 1-2 indie fejlesztő és az aaa kiadókon kívül nem igazán érdekel senkit, sőt néha még őket sem. Régen a minőség volt előtérben, nem a mennyiség. Ma ez pont fordítva van + a pénz is közre játszik. Kevesebb ráfordítással, hamarább tudnak játékot kiadni és így megvan annak is az esélye hogy nem buknak nagyot. Aztán már készítik is a következőt. Ugye amióta divatba jöttek a poly, low poly, cartoon, pixel és egyéb art style-ok a kiadók rájöttek hogy nem kell akkore energiát a grafikába fektetni, az emberek megveszik akkor is. Egyszóval a grafika elég sokat fejlődött (vannak is rá nagyon jó példák) csak a legtöbb kiadónak nincs érdekeltsége hogy megcsinálja. Ennyi.

  • DynamiteDuo

   DynamiteDuo

   29 napja

   @kovilil A probléma az, hogy közben az áraik emelkednek. Phelan mondta azt az egyik otherside-ban, hogy azért ne akadjunk ki az árnövekedéseken, mikrotranzakciókon és szinte teljes árú dlc-ken, mert amíg régen megvolt X összegből egy játék fejlesztése, addig ma már sokkal nagyobb ráfordítás. Hogyha valódi árazása lenne a játékoknak, akkor nem 60 euró lenne, hanem 200 euró (csak szabadon idézve). 1) Ezt a fejlődést nem látjuk. Nemhogy címről címre, de évek távlatával nézve sem. 2) Akkor hogyan lehet az a "csoda", hogy a Witcher 3 olyan magas színvonalú grafikai látványvilággal jött ki, amilyennel _semmi más_ az akkor a piacon, mindezt 100+ órányi _érdemi_ játékidővel (értsd: valóban megírt, tényleges tartalommal), tehát nem egyik vagy másik jellemezte, hanem mindkettő, mindezt 60 eurós árcetlivel,, mikrotranzakciói nélkül, és az összes(!) hozzá kiadott dlc ingyenesen(!) jött, egyenként is egy-egy egész, teljes árú játéknak megfelelő terjedelemmel - amik ráadásul hozzáadtak az alapjátékhoz, és nem a hiányukban volt az csonka. És jé baszdmeg, meg lehet ezt is csinálni... Szóval nem. Értem, hogy Phelan védeni is akarja a szakmát, de ez a mondata nagy bullshit volt. A fenti, gyakorlati valóság ad rá cáfolatot. (Érdekes egyébként, amíg a Cyberpunk-nál nagyon próbálta egymáshoz közelíteni saját személyében hidat képezve az elégedetlen vásárlót, a játékost és a háttérben nem látható módon terheket cipelő játékfejkesztőt, az eladót - addig a Death Stranding esetén Zoli tartotta a mértékletes vonalat, míg ő az árnyalatlan panaszt. Nincs objektív nézőpont. A Cyberpunkot ő személy szerint szerette, próbálta a hibáit menteni "szakmai oldalról", közben "megértve" a fogyasztói oldalt is. Kodzsima játékát nem szerette, ebben az esetben kísérletet sem tett pozitívumot felhozni. Az ember mindig ember. A pszichológiánk ugyanolyan egyforma, mint az anatómiánk. Ez nem felróvás. Nem tudjuk átlépni saját korlátainkat.)

  • kovilil

   kovilil

   29 napja

   azzal egyértek, hogy az elmúlt 10 év látvány szempontjából már nem fejlődött olyan hatalmas léptékben. legalábbis már nem az átlagos felhasználó szemével érezhető módon. grafikailag elértek egy pontot amikor már majdnem mindent képesek nagyon szépen kivitelezni és a fejlődés csak a kiesebb dolgokban tetten érhető. de van fejlődés, nem állítanám, hogy el vannak totálisan akadva. (egyébként ez így van mindennel amiben elkezdesz fejlődni. a kezdő színvonaltól a közép-okéig nagyon látványos fejlődés van, utána lassabb és kisebb területekre koncentrálódik.)

 82. Gyula Planky

  Gyula Planky

  29 napja

  Végre megcsináltad azt a videot amit megérdemelt ez a játék! Szép munka

 83. CFM freestyler

  CFM freestyler

  29 napja

  Milyen furcsa, hogy anno is funnak találtam a játékot, de semmi különlegesnek, most pedig nagyon üdítőnek hat. Ez a vad világ és környezet pedig valami hihetetlen

 84. istván szabó

  istván szabó

  29 napja

  Ez a játék a mai napig ez egyik nagy kedvencem, mind hangulatilag mind az atmoszféra! No meg az a zene a főmenüben, mindig libabőrös leszek ha hallom! Fantastic!

 85. Horváth Bence

  Horváth Bence

  29 napja

  10 év...úristen hogy elröppent. Nemrég jutott eszembe, hogy a Batman Arkham City is 11'ben jött ki, és nem mellesleg kegyetlen jól néz ki mai szemmel is. Bulletstorm is ott figyel a polcon mai napig :)

  • Horváth Bence

   Horváth Bence

   28 napja

   @Marci125 Na arra a pofáraesésre mai napig emlékszem. Hogy lehet, hogy akkor még egy COD-nak is tudtak ütős sztorit írni?

  • Marci125

   Marci125

   28 napja

   A C0D MW2 is ebben az évben ünnepli 10 éves születésnapját (asszem). 10 éve halt meg Ghost.

  • Márton Pajer

   Márton Pajer

   29 napja

   Halo CE idén lesz 20 :O

 86. WATERDACA

  WATERDACA

  29 napja

  Ez a játék még mai szemmel is jónak néz ki. Sok alkotásra évekkel később jövünk rá, hogy maradandóbb alkotás a vártnál. Legutóbb a 2016-os Doomnál kaptam fel a fejem, hogy mennyire szép és mennyire jól működik a gameplay a mai napig.

 87. Levente Szücs

  Levente Szücs

  29 napja

  Nemtudom ki hogy van vele de én szívesen megnéznék egy kritikát tőletek az átkozottul veszett sokkolóan gonosz és hitvány című filmről.

  • Otherworld

   Otherworld

   29 napja

   Parancsolj: hubuild.info/cycle/vide/jaeuhaKS3niHiao

 88. Kaposvári Dominik

  Kaposvári Dominik

  29 napja

  Légyszi Zoli legyen a következő retroworld a Black (2006)

  • Trooper ODST

   Trooper ODST

   28 napja

   Azta!!! Az nagyon kéne!!! Egy gyémant az a Game!!!

  • zsolesz2086

   zsolesz2086

   29 napja

   Anno Ps2-ön minden héten kipörgettem.

  • Tamás Nagy

   Tamás Nagy

   29 napja

   Úristen nagyon nagyon örülnék neki!

Következő